Laittomien vesiskoottereiden tuonti yllättävän yleistä

Vesiskoottereita tuodaan Suomeen luultua enemmän laittomasti.

Merenkulkulaitos kertoi heinäkuun alussa, että laiton tuonti EU:n ulkopuolelta on lisääntynyt, mutta viime viikkojen kokemukset ovat yllättäneet laitoksen itsensäkin.

Merenkulkulaitos on tarkkaillut vesiskoottereiden maahantuontia tehostetusti viime viikkoina. Kolmen viikon aikana tullin haaviin on jäänyt noin kolmekymmentä Yhdysvalloista tuotua menopeliä, joista yhdenkään paperit eivät ole olleet kunnossa.

Merenkulkulaitos arvioi, että ennen tehotarkastusta Suomeen on voitu tuoda jopa satoja vaatimusten vastaisia vesiskoottereita. Laitoksen mukaan nämä skootterit voivat olla vaarallisia, sillä valmistajan tiedotukset mahdollisista takaisinvedoista eivät tavoita käyttäjiä.

Onnettomuustapauksissa vakuutusyhtiöt voivat evätä korvauksen saannin, jos käytössä ollut väline on vaatimusten vastainen tai laittomasti maahantuotu.

EU:n ja Euroopan talousalueen ulkopuolelta tuotua vesiskootteria ei saa käyttää Suomessa, ellei valmistaja ole alun perin tarkoittanut sitä juuri EU:n ja Euroopan talousalueen markkinoille.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat