Mainos

Laittomia maahanpyrkijöitä löytyi kuolleena Irlannissa

Kahdeksan laittoman maahanpyrkijän ruumiit on tänään löydetty kuljetuskontista Kaakkois-Irlannissa, poliisi kertoi.

Kaksi kuolleista oli lapsia. Viisi muuta aikuista jouduttiin viemään sairaalaan, ja heistä ainakin yhden tila on Irlannin lehdistön mukaan vakava. Yksi heistä on ryhmän ainoa nainen. Eloonjääneet kärsivät hypotermiasta ja nestehukasta.

Uhrit löydettiin aamupäivällä. Kontti oli lastattu kuorma-autoon Rosslaren satamassa lähellä Wexfordin kaupunkia. Kuljettaja tuli epäluuloiseksi kontin sisällöstä kuultuaan sieltä ääniä, ja viranomaiset löysivät laittomat maahanpyrkijät kun se avattiin. Kontissa oli myös huonekaluja, joita siinä oli tarkoituskin kuljettaa.

Poliisin mukaan uhrit ovat luultavasti Itä-Euroopasta, mahdollisesti Romaniasta, mutta heidän tarkemmat henkilöllisyytensä eivät toistaiseksi ole selvillä. Sky News -televisioaseman mukaan kontti oli saapunut Irlantiin laivalla Italiasta ennen kuin se oli lastattu kuorma-autoon. Myös poliisi arveli kontin tulleen Italiasta, ja se on saapunut Irlantiin ilmeisesti jo torstaina.

"Kauhistuttava tragedia"

Irlannin pääministeri Bertie Ahern kutsui tapausta "kauhistuttavaksi tragediaksi". Hän sanoi tuomitsevansa tiukasti ihmissalakuljetusta harrastavien ryhmien toiminnan.

-Tämä tragedia osoittaa jälleen kerran, kuinka epätoivoisiin tekoihin vähäosaisista ja usein sorronalaisista oloista tulevat voivat ryhtyä parantaakseen omia ja lastensa oloja, sanoi puolestaan työväenpuolueen Brendan Howlin.

Irlantiin on viime vuosina saapunut yhä enemmän siirtolaisia ja turvapaikanhakijoita. Viime aikojen ongelmiin asti Irlannin talous kasvoi nopeimmin euroalueella, ja työpaikkoja on ollut hyvin saatavilla.

Puolitoista vuotta sitten Britannian Doverissa löydettiin kuolleena 58 laittomasti maahan pyrkinyttä kiinalaista.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.