Mainos

Laittomat siirtolaiset hakevat ahkerasti oleskelulupia Kreikassa

Yli 300 000 Kreikassa asuvaa laitonta siirtolaista on anonut virallista oleskelulupaa. Tuoreen armahdusohjelman mukaan oleskelulupaa voi hakea toukokuun loppuun saakka. Tänään Ateenassa osoitetaan mieltä rasismia ja karkotuspainetta vastaan.

Yli 300 000 Kreikassa asuvaa laitonta siirtolaista on anonut virallista oleskelulupaa maassa, kertoi työministeri Christos Protopapas maanantaina. Puolet ehdokkaista on kotoisin Albaniasta.

Tämän vuoden alussa aloitetun armahdusohjelman mukaan oleskelulupaa voi hakea toukokuun loppuun saakka. Protopapas ennakoi, että tuohon mennessä lupaa on hakenut jo 350000 noin puolesta miljoonasta maassa oleskelevasta laittomasta siirtolaisesta.

Ministeri vastasi samassa yhteydessä kahden opposition edustajan kysymykseen. Nämä ihmettelivät, miksi siirtolaisia yhä karkotettiin maasta, vaikka erityinen armahduskampanja oli olemassa. Tiistaina Ateenassa järjestettävässä mielenosoituksessa aiotaan protestoida maassa viime kuussa esiintynyttä rasismia ja karkotuspainetta vastaan. Etenkin albaaneja on syytetty lisääntyneestä rikollisuudesta ja pahanteosta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.