Mainos

Laittomat kuormausnosturit työsuojelun huolena

Kuukauden sisällä esimerkiksi Hämeessä on sattunut kuorma-autonostureille kolme vahinkoa.

Hämeen työsuojelupiiri on huolissaan kuorma-autojen nostureille tapahtuneista onnettomuuksista. Monet vahingot vältettäisiin lakisääteisillä tarkastuksilla, joita laiminlyödään varsin yleisesti.

Työsuojelupiiri sai aiheen tiedotteeseensa siitä, että kuukauden sisällä Hämeessä on sattunut kuorma-autonostureille kolme vahinkoa. Vain hyvällä onnella on vältytty henkilövahingoilta.

Kahdessa tapauksessa nosturin rakenne petti: toisella kerralla hajosi nosturin runkokiinnitys ja toisella murtui taittopuomi kesken nostotyön. Kummallekaan nosturille ei ollut tehty määräraikaistarkastuksia.

Kolmannella kerralla koko auto kaatui liikennöidylle kadulle ja sen pitkä puomi rojahti toisen puolen jalkakäytävälle asti. Nosturin käyttäjä oli menettänyt laitteiston vikaantumisen takia radio-ohjausyhteyden ja nosturi kaatui toispuolisen tuennan takia.

Kuormausnosturit tulisi tarkastaa vuosittain ja yli 10 vuotta vanhat laitteet vielä erikseen nosturin ollessa purettuna, muistuttaa tarkastaja Matti Virta Hämeen työsuojelupiiristä.

Useampi kuin joka toinen kuorma-autonosturi oli Hämeessä tarkastamaton, kun työsuojelupiiri selvitti tilannetta raskaan liikenteen tienvarsivalvonnassa poliisin kanssa vuonna 2004.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.