Mainos

Laittoman maahantulon järjestäjä napattiin kiinni Suomessa - hallussa yli 15 000 luottokortin tiedot

Rajavartiolaitos on paljastanut mittavan rikosvyyhdin, jossa kanadalaismieheltä löytyi yli 15 000 väärennetyn luottokortin tiedot.

Suomalaisten luottokorttien tietoja kanadalaismiehen hallusta on toistaiseksi löytynyt kolme kappaletta, joiden haltijoihin ja pankkeihin on esitutkinnassa saatu yhteys. Jutun pääkäsittely alkaa tänään Vantaan käräjäoikeudessa.

Kanadalaismiestä epäiltiin rikoskokonaisuudessa laittoman maahantulon järjestäjäksi. Esitutkinnan mukaan Kaakkois-Aasiassa toimiva rikollisryhmä oli yrittänyt kuljettaa syyrialaisnaisen Malesiasta Macaon, Hongkongin ja Helsingin kautta Ruotsiin käyttämällä toisen henkilön asiakirjoja. Tarkoituksena oli hakea Ruotsista turvapaikkaa.

Viime vuoden marraskuussa kanadalaismies ja syyrialaisnainen jäivät kiinni Helsinki-Vantaan lentokentällä. Kaksikko paljastui, koska nainen ei osannut puhua ruotsia rajatarkastajan puhuttaessa häntä, vaikka tällä oli Ruotsin passi. Passi paljastui toiselle henkilölle kuuluvaksi. Rajavartiolaitoksen mukaan nainen haki myöhemmin kuulustelun yhteydessä turvapaikkaa Suomesta.

Rajavartiolaitoksen selvittäessä asiaa tarkemmin lentokentällä, paljastui myös, että henkilön lennot oli maksettu varastetuilla luottokorteilla. Kummallakin henkilöllä oli kiinni otettaessa hallussaan väärennettyjä luottokortteja.

Rajavartiolaitos takavarikoi naisen seurassa olleen kanadalaisen tietokoneen ja löysi loppujen lopuksi useita tuhansia väärennettyjen luottokorttien tietoja, sekä viitteitä laajamittaisesta kansainvälisestä maksuvälinepetosvyyhdestä. Esitutkinnassa on selvinnyt yksin Euroopassa yli 70 000 euron vahinko korttien haltijoille, rahoituslaitoksille ja eri yrityksille.

Naista Ruotsiin saattamassa ollut kanadalaismies vangittiin myöhemmin Vantaan käräjäoikeudessa epäiltynä maksuvälinepetoksesta ja laittoman maahantulon järjestämisestä.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.