Mainos

Laittoman maahanmuuton estämisestä sopu?

EU on pääsemässä sopuun laittoman maahanmuuton estämisestä. Puheenjohtajamaa Espanjan pääministeri Jose Maria Aznar uskoo, että ratkaisuun päästään ennen Sevillan huippukokousta.

EU on päässyt lähes sopimukseen laittoman maahanmuuton estämisestä.

Asiasta ilmoitti puheenjohtajamaa Espanjan pääministeri Jose Maria Aznar myöhään eilisiltana keskusteltuaan Ranskan presidentin Jacques Chiracin kanssa.

Pääministeri Aznar oli aiemmin päivällä vähätellyt jäsenmaiden erimielisyyksiä laittoman maahanmuuton estämisestä. Hän uskoo, että ratkaisuun päästään ennen perjantaina ja lauantaina Sevillassa pidettävää EU:n huippukokousta.

(MTV3)

Tanskan maahanmuuttolait tiukentuvat heinäkuun alusta. Maan uusi oikeistohallitus toteutti muutoksen pika-aikataululla. Ruotsissa pelätään Tanskan ryhtyvän ajamaan tiukempaa maahanmuuttolinjaa koko EU:ssa, kun unionin puheenjohtajuus siirtyy sille Espanjalta. Tanskan pääministeri Anders Fogh Rasmussen haluaakin EU:n löytävän maahanmuuttokysymyksissä yhteisen linjan.

(Huomenta Suomi 19.06.2002)

Ikääntyvä Eurooppa tarvitsee työvoimaa, niin myös Suomi. Siirtolaisvirtoja ei pystytä pysäyttämään, sanoo Väestöliiton väestöntutkimuslaitoksen johtaja Ismo Söderling.

(Huomenta Suomi 19.06.2002)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.