Laitonta ruohoa löytyi heinikosta

Varkauden poliisi ei kerro kannabisviljelmien tarkempia sijaintitietoja, mutta kaikki löydöt on tehty Varkauden ympäristöstä yleensä hakkuuaukioilta.

Varkauden poliisi on löytänyt poikkeuksellisen paljon kannabisviljelmiä luonnosta. Viidestä löydöstä osa on menossa syyteharkintaan. Tarkempia sijaintitietoja poliisi ei kerro, mutta kaikki löydöt on tehty Varkauden ympäristöstä yleensä hakkuuaukioilta, sillä kasvi vaatii valoa. Usein istutus on tehty muun kasvillisuuden sekaan, joko maahan suoraan tai esimerkiksi multasäkkiin tai sankoon.

-Kannabis ei ole luonnonvarainen eli kasvit on varta vasten istutettu huumekäyttöä varten. Enimmillään on löydetty yli 20 kasvia, mikä viittaisi omaan käyttöön, mutta kyllä siitä myytävääkin tulee, arvioi vanhempi rikoskonstaapeli Antti Aamuvuori Varkauden poliisista.

-Se, että hamppu on heinän ja horsman seassa toisen tontilla, ei tee viljelyrikkomuksesta vähemmän moitittavaa. Kannabis-kasvin viljely on lailla kielletty, Aamuvuori korostaa.

Kannabiksen voi sekoittaa luonnonvaraisiin kasveihin. Tunnusomaista sille ovat kapeat ja sahalaitaiset lehdet. Se kasvaa yleensä noin metrin korkuiseksi.

Muita "ruohoviljelmiä" luonnosta ei muualla Itä-Suomessa ole poliisin mukaan havaittu. Poliisi kuitenkin pyytää ilmoittamaan havainnoista heti, ennen kuin ilmiö leviää laajemmalle. Kannabiksen siemeniä kun on verraten helposti tilattavissa internetistä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat