Mainos

Laiton maahantulija jäi suomalaisten haaviin

Laiton maahantulija onnistui välttämään Venäjän rajaviranomaisten passintarkastuksen valtakuntien rajalla.

Nuori ulkomaalainen, todennäköisesti venäläinen mies onnistui pujahtamaan suomalaisen turistibussiin kyytiin huomaamatta Pietarissa. Hotellin luona kotimatkaan valmistuvan bussin kuljettaja oli muissa töissä bussin edustalla, eikä huomannut autoonsa noussutta vapaamatkustajaa.

Tulija matkusti tämän jälkeen ikääntyneempien suomalaisturistien joukossa muina miehinä ilman minkäänlaisia matkustusasiakirjoja, passista puhumattakaan.

Ylen harvinaiseksi teki teon se, että liukas nuori mies onnistui välttämään Venäjän rajaviranomaisten passintarkastuksen valtakuntien rajalla.

Kun Suomen rajavalvontaan saavuttiin eilisiltana, kuljettaja ilmoitti ensi töikseen viranomaisille, että autossa on yksi matkustaja liikaa. Vapaamatkalainen otettiin heti syrjään.

- Tämänhetkisten tietojen mukaan mies meni venäläisten rajaviranomaisten rakennukseen sisään kuten kuuluukin, mutta luiskahti ohi jostakin kohdasta niin, ettei jäänyt kiinni, kertoi Kaakkois-Suomen rajavartioston apulaiskomentaja everstiluutnantti Pasi Tolvanen.

- Miehen motiivina oli laiton työnteko Suomessa, ja häntä epäillään valtionrajarikoksesta. Jutussa ei ole muita syylliseksi epäiltyjä.

Tulija piilotteli naapurimaan puolella jossain matkan vaiheessa auton vessassakin, mutta Suomen puolella hän ei ollut piilossa missään, vaan istui penkillä mahdollisimman pokerina. Matkan aikana oli juteltu sen mitä kielitaito molemmin puolin riitti.

- Matkustajat arvelivat, että kai miehen mukanaolo kuuluu asiaan; että hän on esimerkiksi kuljettajan apuri. Kun kuljettaja huomasi miehen, hän taas ajatteli, että kai tämä on sitten jonkun seurueeseen kuuluvan henkilön ystävä, Tolvanen kuvailee bussissa vallinnutta epätietoisuutta.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.