Laitoitko liikaa suolaa? Pelasta ruoka yksinkertaisella kikalla!

Ruoka-annoksiin saattaa toisinaan livahtaa epähuomiossa liikaa suolaa, jolloin maku kärsii pahemman kerran. Olemassa on kuitenkin erinomaisen yksinkertainen konsti, jota kannattaa kokeilla liian suolan imeyttämiseen.

Jos vahingossa teet ruoasta liian suolaista, älä heitä sitä suotta pois! Kokeile pelastaa se palastellulla perunalla.

Kuori peruna, puolita se ja laita palaset suolapitoiseen ruokaan. Peruna imee liian suolaisuuden näppärästi itseensä, kun annat sen olla ruoan seassa noin 15–30 minuuttia. Konsti toimii erityisen hyvin keitoissa, mutta sitä voi hyödyntää myös patojen, laatikoiden ja vaikkapa curryruokien kanssa.

Välttääksesi katastrofeja kannattaa mausteet mitata kauempana kattilasta, ei koskaan suoraan ruoan päällä!

Jos ruoka ei tokene liiasta suolaisuudesta perunakikalla, voit jatkaa ruokaa lisäämällä raaka-aineita ja tekemällä kerralla isomman satsin.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat