Mainos

Laitinen-Pesola: Hoitajat valmiina taisteluun

SuomiAreena-keskustelutilaisuuteen osallistunut Jaana Laitinen-Pesola sanoo MTV3:n uutisille, että Tehy hakee hoitajille omaa palkkaohjelmaa. Hän ei usko, että hoitajapula tulee korjaamaan palkkaeroja.

Tehyn puheenjohtajaJaana Latinen-Pesolan mukaan hoitajat tulevat pitämään kiinni palkankorotustavoitteistaan. SuomiAreenassa keskusteluun osallistunut Laitinen-Pesola sanoo, että hoitohenkilökunta on tarvittaessa valmis työtaisteluun.

- Kyllä me lähdemme hakemaan tuntuvaa palkankorotusta. Ja katsomme, että se mikä on hallitusohjelmaan kirjoitettu, kuuluu nimenomaan koulutetulle hoitohenkilökunnalle. Haemme ratkaisua neuvottelupöydässä, mutta väki on myös valmiina taistelemaan palkkojensa puolesta.

Laitinen-Pesola sanoo, että Tehy hakee hoitajille omaa palkkaohjelmaa.

- Olemme jo vuoden lobanneet koulutetulle hoitohenkilökunnalle omaa palkkaohjelmaa. Palkat ovat jo monta vuotta jääneet jälkeen, että ei sitä pystytä ihan vuodessa kuromaan kiinni ja siksi haemme omaa palkkaohjelmaa yleisen linjan lisäksi.

Pääkaupunkiseudulla sairaalat joutuvat kilpailemaan hoitohenkilökunnasta palkoilla ja muilla työsuhde-eduilla. Tehyn puheenjohtaja ei kuitenkaan usko, että työvoimapula korjaa hoitohenkilökunnan palkkaeroja.

- Ei tämä kehitys voi olla sellainen, että rikkaat kunnat voivat saada hoitajia ja maksaa enemmän palkkaa ja köyhät jäävät ilman hoitajia. Meidän tavoite on se, että peruspalkkatason korotus kaikille ja sitten sen lisäksi voidaan kilpailla hoitohenkilökunnasta.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.