Mainos

Laitinen: Aho paniikkijarrutuksessa

SDP:n puoluesihteerin Kari Laitisen mielestä keskustan puheenjohtaja Esko Aho on viimeaikaisilla lausunnoillaan luomassa epävarmuutta suomalaiseen työntekijä- ja yrittäjäkuntaan. Hän luonnehti tänään Kemijärvellä ja Rovaniemellä, että Aho on paniikkijarrutuksessa.

-Järjestäytymättömyys näyttää olevan valttia hänen työelämäesityksissään tilanteessa, jossa järjestäytyneet työntekijä- ja yrittäjätahot ovat osaltaan kantaneet vastuun Suomen kansalaisten ja kansantalouden ylösnostamisessa, Laitinen huomautti.

Hän myös muistutti keskustan esittävän työsopimusneuvottelujen ulottamista työpaikkatasoiseksi niin, että "liiton edustajalla ei ole oikeutta neuvotella työntekijöiden puolesta". Laitinen letkautti, että vastaava tilanne saataisiin puukaupassa tai maidontuotannossa, jos jokainen puunmyyjä ja maidontuottaja joutuisi joka kerta erikseen sopimaan ostajan kanssa puun tai maitolitran hinnasta.

-MTK:ta on kaivattu tähän asti neuvottelemaan suosituksista metsäyhtiöitten ja meijereitten kanssa. Uskon, että tämä tarve on jatkossakin, koska muutoin seurauksena olisi näissäkin asioissa puhdas mielivalta. Keskustapuolueen näkemystä tästäkin asiasta jään kauhulla odottamaan, kertoi Laitinen.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.