Mainos

Lainvastaista tukea puolueille Salossa

Suurten puolueiden kunnallisjärjestöt ovat saaneet kymmeniä tuhansia euroja avustusta lainvastaisten päätösten turvin Salossa. Asiasta kertoo Salon Seudun Sanomat.

Uuden Salon järjestelytoimikunta päätti viime kesäkuussa jakaa puolueille yhteensä 80 000 euroa 100 000 eurosta, joka oli kuntien yhdistymissopimuksessa luvattu puolue- ja kansalaisjärjestöjen käyttöön.

Kunnan kolme suurinta puoluetta SDP, keskusta ja kokoomus saivat yhteensä 71 000 euroa. Loput 20 000 euroa järjestelytoimikunta varasi yleisesti äänestysaktiivisuuden lisäämiseen.

Turun hallinto-oikeuden mukaan järjestelytoimikunta ylitti päätöstä tehdessään toimivaltansa, ja avustusten jakamista koskevat ratkaisut ovat lainvastaisia.

Hallinto-oikeuden mukaan puolue- ja kansalaisjärjestöjen toimintaan suunnatuista varoista päättäminen ei nimittäin ollutkaan uuden kunnan hallinnon järjestämiseen kuuluva valmistelutehtävä. Myöskään järjestämissopimuksessa ei oltu sovittu, että järjestelytoimikunta päättää varojen jakamisesta.

Lisäksi hallinto-oikeuden mukaan rahan jakamisessa on ollut kyse kunnan toimialaan kuulumattomasta puoluetoiminnan tukemisesta.

Hallinto-oikeus kumoaa tuoreessa ratkaisussaan järjestelytoimikunnan päätökset. Oikeus kuitenkaan ei ota kantaa siihen, mitä puolueiden jo kuittaamille rahoille tulisi tehdä.

Järjestelytoimikunnan jakopäätöksestä valitti hallinto-oikeuteen Salon Seudun Perussuomalaiset ry.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.