Mainos

Lainsäädäntö ei pidä salametsästystä kurissa

Eduskunnassa valmistellaankin parhaillaan lakiuudistusta, joka tuntisi törkeän metsästysrikoksen.

Yli puoli vuotta kestänyt Itä-Suomen salametsästyskäräjöinti paljasti, että ammattimaisia salametsästäjiä ei saada kuriin nykyisellä lainsäädännöllä. Oikeudenkäyntien saamaan julkisuuteen verrattuna tuomiot olivat erittäin vaatimattomia.

Rikoksista epäiltynä oli yhteensä kymmeniä henkilöitä, mutta yhtään ehdotonta vankeusrangaistusta ei voitu tuomita. Parikymmentä salametsästäjää sai salametsästyskäräjillä ehdollisia tuomioita tai sakkoja. Erilaisia vahingonkorvauksia tuomittiin kaikkiaan lähes 100 000 euroa.

Poliisin esitutkinnassa salametsästysrikoksia paljastui todella suuri määrä. Niistä päätyi käräjille kuitenkin vain murto-osa. Merkittävä määrä ehti rikoksina vanhentua. Nyt lainsäädäntöön haetaan uutta voimaa. Eduskunnassa valmistellaan lakiuudistusta, joka tuntisi uuden törkeän metsästysrikoksen.

- Esitutkinnan aikana voitaisiin ottaa epäilty kiinni ja pidättää. Tämä esimerkiksi, eli niin sanottujen pakkokeinotoimenpiteiden tehostaminen, sitten vankeusrangaistukset ovat huomattavasti suurempia, tähän astihan korkein maksimirangaistushan on kuusi kuukautta, toteaa kansanedustaja Lauri Kähkönen (sd.)

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 20.06.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.