Mainos

Lainanottajat suojautuvat korkoja vastaan

Korkojen nopea nousu on lisännyt asuntovelallisten ahdinkoa. Muutamassa vuodessa lainanlyhennyksiin on voinut tulla satojen eurojen korotukset ja laina-ajat ovat jopa kaksinkertaistuneet. Asiakkaat kysyvätkin nyt aiempaa enemmän keinoista suojautua nousevia korkoja vastaan.

- Kyllä asiakkaat on entistä kiinnostuneempia korkoasioista ja korkonäkymistä ja puhutaan paljon että mitä vaihtoehtoja on muun muassa suojautua koronnousulta. Yksi hyvä vaihtoehto on korkokatto, toisena vaihtoehtona on tietenkin jotkut pidemmät korot, mutta korkokatto on joustavampi vaihtoehto, kertoo rahoitusneuvoja Annina Rosenholm Helsingin OP Pankista.

Koronnousu on ollut viime vuosina voimakasta ja asuntovelallisen asema heikentynyt samaa tahtia. Kun kolme vuotta sitten 150 000 euron lyhennys 20 vuoden laina-ajalla maksoi runsaat 800 euroa kuukaudessa, joutuu samasta lainasta maksamaan nyt 260 euroa enemmän.

Erityisen raju muutos on tapahtunut laina-ajassa. Jos lainaerän asetti 900 euroon, kolme vuotta sitten selvisi 17 ja puolen vuoden laina-ajalla.

Mutta nykyisillä koroilla tuon saman lainan maksuaika on venynyt lähes 30 vuoteen.

Euroopan keskuspankki nosti tänään ohjauskoron 4,25 prosenttiin inflaatiota hillitäkseen. Viimeksi korko on ollut näin ylhäällä vuonna 2001. Pääjohtaja Jean-Claude Trichet ei vihjannut uusista koronnostoista.

(MTV3)

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.