Mainos

Lainaneuvottelut kotisohvalta – pankit siirtyvät videoaikaan

Lainaneuvotteluja voi käydä jatkossa videoyhteydellä ilman käyntiä pankkikonttorissa.

OP-Pohjola aikoo tuoda keväällä uuden verkkopalvelun kaikkiin yli 500 konttoriinsa.

– Neljän konttorin pilottihanke on takana ja kokemukset sen verran positiivisia, että sitä on tarkoitus laajentaa ympäri Suomea, sanoo OP-Pohjolan kehitysjohtaja Kai Koskela.

Kuvayhteys pankkineuvojaan otetaan ajanvarauksen jälkeen tietokoneella; vielä se ei onnistu esimerkiksi älypuhelimella. Lainaneuvottelujen lisäksi videon välityksellä voidaan ostaa vakuutuksia tai keskustella sijoituksista.

Pilottihankkeissa asiakkaat ovat arvioineet, että kuvayhteys tekee neuvottelusta henkilökohtaisemman kuin puhelinkeskustelu.

Videopalvelua kehittäneen Elisan mukaan uudenlaisia verkkopalveluja kaipaavat eniten suurten kaupunkien kiireiset lapsiperheet.

Elisa odottaa videoyhteyksille kasvavaa kysyntää myös syrjäseutujen julkisiin palveluihin: etäopiskeluun sekä lääkäri- ja vanhuspalveluihin.

– Näitä etäpalveluita on syytä kehittää, mikäli haluamme pitää koko Suomen asuttuna, sanoo Elisan yritysasiakasjohtaja Pasi Mäenpää.

Kuntaministeri Henna Virkkunen (kok.) on samoilla linjoilla. Hänen mielestään teknologia-Suomen pitää hyödyntää paremmin etäyhteyksiä.

– Suunnittelemme, että seuraavan 3-5 vuoden aikana Suomeen tulisi toista sataa asiakaspalvelupistettä etäyhteyksillä. Niissä olisi keskeiset valtion ja kuntien palvelut, Virkkunen sanoo.

Tällaisia koottuja etäpalveluita on kokeiltu viime kesästä lähtien Keski-Suomessa ja Etelä-Pohjanmaalla. Ministeri Virkkusen mukaan kokemukset ovat olleet hyviä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.