Mainos

Lainahuijaukset jälleen yleistyneet

Helsingin ja Espoon talousrikostutkijat ovat saaneet tutkittavakseen 80-luvun lopun tyylisiä pankkihuijauksia. Lainarahaa on saatu vuosikymmenen vaihteen malliin muun muassa arvottomilla asunto-osakkeilla sekä ylihinnoitelluilla kiinteistöillä. Talousrikostutkijat varoittelevatkin nyt pankkeja, ettei 10 vuoden takainen surunäytelmä toistu.

Länsi-Uudenmaan talousrikosyksikössä tutkitaan tällä hetkellä lähes viiden miljoonan markan petosvyyhteä. Näissä jutuissa pankkilainaa on saatu ylihintaisia kiinteistöjä vastaan. Poliisin mukaan tämänkaltaiset petokset ovat olleet viime vuosina harvinaisia, mutta nyt ovat jälleen törmänneet niihin.

Tällä hetkellä poliisi tutkii tapausta, jossa luottoja on haettu useista eri pankeista arvottomia asunto-osakkeita vastaan. Lainasummat vaihtelevat 100.000:sta 700.000:een markkaan. Petoksen kokonaisarvo on yli kolme miljoonaa markkaa.

Jotta vastaavanlaisilta laskuilta säästyttäisiin jatkossa, poliisi toivoo pankeilta entistä tarkempaa otetta. Pankit voisivat esimerkiksi tutkia vakuudet aiempaa tarkemmin.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.