Mainos

Lainaa ja valuuttaa internetin kautta

Osuuspankkiryhmä uudistaa internetpalvelunsa ensi maanantaista lähtien. Uudistuksen jälkeen verkon kautta voi anoa lainaa, tilata matkavaluuttaa ja tehdä sijoitustoimeksiantoja.

Muutosten vuoksi osuuspankkien verkkopalveluissa on vuorokauden mittainen katkos sunnuntaina 17. elokuuta. Tuotepäällikkö Juha Kuoppasalmi OPK-osuuskunnasta selvittää, että alkuvaiheessa lainahakemus ohjautuu siihen konttoriin, jossa asiakkaalla on päätili. Lainaa voi hakea valmiilla internetkaavakkeella tai vapaamuotoisella hakemuksella. Valuuttatilaukset voi noutaa omasta konttorista tai Helsinki-Vantaan lentoasemalta.

Sijoitustoimeksiantojen aloittaminen vaatii nykyisen Kultaraha-sopimuksen täydentämistä omassa konttorissa, mutta sen käynnin jälkeen toimeksiannot sujuvat sähköisesti.

Kuoppasalmen mukaan vielä keväällä osuuspankki harjoitteli sellaista vaihtoehtoa, että matkavaluutan olisi voinut noutaa mistä tahansa matkan lähtöpisteestä - esimerkiksi Turun satamasta - ja lainaa olisi voinut kysellä eri konttoreista. Näin suurta harppausta ei uskallettu ottaa, vaan menetelmää kehitetään vaiheittain.

Osuuspankeilla on noin 200 000 sopimusta sähköisistä pankkipalveluista. Asiakkaat pääsevät tililleen puhelimen, GSM-lyhytsanoman, päätepalvelun tai internetin kautta. Puhelimilla hoidetaan yksinkertaisimpia tehtäviä kuten saldokyselyjä.

Internetpankki on kasvanut huimasti viime syksystä lähtien. Verkon kautta voidaan maksaa laskuja ja tehdä tilisiirtoja. Kuoppasalmi pitää internetpankkia riittävän turvallisena.

Verkkopankissa käytetään SSL-salaustekniikkaa. Samalla menetelmällä turvataan kansainvälisiä luottokorttiostoja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.