Laiminlyötkö ihonhoitoa? Tämä alue paljastaa ikäsi ensimmäisenä

Moni nainen laiminlyö kaulan ihonhoidon, vaikka se on ensimmäinen alue, missä ikääntymisen merkit näkyvät. Oikeaoppisella hoidolla pidät huolen siitä, ettei kaulasi iho ikäänny ennen aikojaan.

Monelta unohtuu kaulan ihonhoito siitäkin huolimatta, että siinä ikääntymisen merkit näkyvät ensimmäisenä. Rasvakudoksen puute kaulan iholla tekee siitä vähemmän elastisemman, mistä johtuen iho alkaa roikkua nopeammin ja juonteita ilmestyy aikaisemmin kuin kasvojen iholle.

Iho kaulalla on myös ohuempaa kuin kasvoilla, joten sitä on hankalampi hoitaa, jos vahinkoa on jo sattunut. Paras tapa välttyä ongelmilta on aloittaa ennaltaehkäisevä hoito ajoissa.

Aurinko

Auringon vaikutuksesta iholle ei koskaan voi puhua liikaa. Kollageeni- ja elastiinisäikeiden on tarkoitus pitää iho notkeana ja täyteläisenä, mutta aurinko – jo pienissä määrin – vahingoittaa niitä. Auringon aiheuttamat vauriot näkyvät iholla juonteina ja kimmoisuuden vähenemisenä.

Paras tapa suojata iho ennenaikaiselta vanhenemiselta on vältellä aurinkoa. Suojakertoimen käyttö päivävoiteessa ympäri vuoden takaa sen, ettei iho vahingossakaan pääse altistumaan auringon haitallisille vaikutuksille.

Elintavat

Tupakointi on auringon kanssa yksi eniten ihoa vanhentavista tekijöistä. Nikotiini vähentää veren happipitoisuutta ja hapenpuute aiheuttaa ihossa kollageenivaurioita. Kun pintaverenkierto iholla heikkenee, iho muuttuu harmaaksi ja sameaksi. Tupakointi synnyttää myös estrogeenivajausta, mikä edistää ihon ohenemista ja vanhenemista.

Ihonhoito

Huolimatta, siitä että kylpyhuoneen kaapit pursuavat erilaisia tuubeja ja purkkeja, moni nainen laiminlyö kauneudenhoidossaan kaulan ihon. Päivittäiset ihonhoitorutiinit pesusta kuorimiseen tulisi tehdä myös kaulan iholle, jotta se pysyisi elinvoimaisena.

Markkinoilla on erityisesti kaulan iholle suunnattuja voiteita, joiden tarkoitus on tarjota parasta mahdollista huolenpitoa herkälle ja ohuelle ihoalueelle.

Lue myös:

AVA

Lähde: Daily Mail

Kuvat: Shutterstock

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja