Mainos

Laila Freivalds Ruotsin ulkoministeriksi

Ruotsin uudeksi ulkoministeriksi on nimitetty Laila Freivalds. Freivalds on toiminut aikaisemmin maansa oikeusministerinä.

Laila Freivalds on nimitetty Ruotsin uudeksi ulkoministeriksi.

Aiemmin oikeusministerinä toiminut Laila Freivalds on nimitetty Ruotsin uudeksi ulkoministeriksi. Freivalds siirtyy ulkoministerin tehtäviin puukotuksen uhrina kuolleen Anna Lindhin tilalle.

Vuonna 1942 syntynyt Freivalds on toiminut oikeusministerinä 1988-1991 ja 1994-2000. Hän joutui luopumaan virastaan vuonna 2000 asuntokaupoista syntyneen kohun vuoksi.

Pääministeri Göran Persson julkisti aamupäivällä hallituksen uuden kokoonpanon. Entisen hallituksen jäsenistä kaksi jättää tehtävänsä. Virkaatekevänä ulkoministerinäAnna Lindhin murhan jälkeen toiminut Jan O. Karlsson lähtee hallituksesta ja siirtyy YK-tehtäviin.

Myös varapääministeri Margareta Winberg jättää hallituksen. Hänestä tullee Ruotsin uusi suurlähettiläs Brasiliaan. Winbergin ministerintehtävät siirtyvät hallituksessa Mona Sahlinille. Sahlinista tulee lokakuun lopussa uusi tasa-arvoministeri. Hänen vastuualueenaan oikeusministeriössä ovat muun muassa demokratia-, urheilu- ja maahanmuuttokysymykset.

Uusia nimiä hallituksessa ovat nykyinen siirtolaisviraston johtaja Barbro Holmberg, josta tulee maahanmuuttoministeri ja Karin Jämtin, joka saa vastuualueekseen kehitysyhteistyöasiat.

(MTV3-Reuters-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.