Mainos

Laihtunut Jobs esitteli: Apple hyppäsi pilveen

Teknologiayhtiö Applen toimitusjohtaja Steve Jobs on julkistanut uuden ilmaisen iCloud palvelun, jonka avulla ihmiset voivat tallentaa tiedostojaan iPadilta ja iPhonelta verkossa toimivaan pilvipalveluun.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Jobs sai esittelytilaisuudessa yleisöltä raikuvat aplodit. Jobs esitteli palveluita, joiden avulla Applen tuotteet saadaan synkronoitua keskenään verkon välityksellä. Haimasyöpää sairastanut Jobs vaikutti eloisalta, mutta hyvin laihalta. Jobsin esiintyminen tilaisuudessa lievitti hieman sijoittajien huolia hänen terveydestään. Jobs ei kuitenkaan kommentoinut terveydentilaansa.

Pilvilaskennassa tiedostot ja sovellukset ovat palvelimilla joihin pääsee internetin kautta käsiksi älypuhelimilla ja tietokoneilla.

- Siirrämme digitaalisen elämän keskipisteen pilveen. Kaikki tapahtuu automaattisesti, eikä käyttäjien tarvitse opetella mitään uutta. Kaikki vain toimii, Jobs totesi.

Kysyntä pilvipohjaisille palveluille on ollut kasvussa kun yhä suurempi osa ihmisistä käyttää tabletkoneita ja älypuhelimia, joissa on rajoitettu tallennustila.

Applen tietokoneet, puhelimet ja tabletkoneet integroituvat uuteen pilvipalveluun oli kyse sitten musiikista, kuvista, tekstinkäsittelystä, kalentereista tai muista vastaavista asioista. Esimerkiksi musiikkia voi ostaa vaikka iPadilla, mutta sitä voi kuunnella palvelussa verkon kautta myös iPhonella.

Mm. Google ja Amazon.com ovat myös julkistaneet omat pilvipalvelunsa. Gartnerin asiantuntijan Mike McGuiren mielestä Apple menee kuitenkin kilpailijoitaan pidemmälle.

- Se tekee pilvilaskennasta tavalliselle käyttäjälle todellista. Amazonin ja Googlen tapauksissa oli kyse erikoisominaisuuksista, mutta ei varsinaisista palveluista, McGuire sanoo.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.