Mainos

Laihduttajan baariohje: Nämä juomat ovat kaloripommeja

Moni luopuu uuden vuoden kunniaksi alkoholijuomista tipattoman tammikuun merkeissä. Vaikka täydellinen alkoholijuomista luopuminen ei kuulusikaan omaan repertuaariisi, on hyvä virkistää muistia ilojuomien kalorimäärien suhteen.

Alkoholi saattaa olla etenkin painoaan tarkkailevalle henkilölle salakavala kaveri, sillä alkoholijuomien kalorimääriä ei välttämättä tule laskeneeksi mukaan päivän kalorisummaan.

Alkoholissa on kuitenkin energiaa lähes yhtä paljon kuin rasvassa: yhdestä grammasta alkoholia saa noin 7 kilokaloria. Vaikka gramman sisältämä kalorimäärä ei tunnu huikaisevalta, tulee muistaa, että juomat sisältävät yleensä paljon muutakin kuin pelkkää alkoholia.

Suurin osa juomien energiasta tuleekin sokerista, joita löytyy erityisen paljon likööreistä ja muista makealta maittavista juomista. Takaraivossa kannattaa pitää myös se, että makeilla virvoitusjuomilla lantratut drinkit ovat melkoisia sokeripommeja.

Paljonko siiderissä sitten on kaloreita? Katso listaus Koti-osiosta: Valitse viisaasti – alkoholijuomien kaloripommit ja keventäjän vaihtoehdot

MTV3/Helmi

Kuva: Shutterstock

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.