Mainos

"Laiha, pelokas ja kulki kumarassa" - näin vanhemmat kuvasivat vankeudesta pelastunutta

Neljä vuotta vankina ollut nainen ei saanut olla liki missään yhteydessä vanhempiinsa koko aikana. 

Nuori nainen joutui värvätyksi vuonna 1993 syntyneen naisen ja tämän vuonna 1970 syntyneen isän matkaan vuonna 2010. Vuonna 1991 syntynyt nainen joutui synnyttämään vuosien aikana neljä lasta, eikä hän päässyt kaksikolta karkuun tiukan vahtimisen ja väkivallan takia.

Kaksikko sai tänään Pirkanmaan käräjäoikeudelta tuomiot muun muassa törkeästä ihmiskaupasta. Isä tuomittiin vajaan neljän ja tytär vajaan kolmen vuoden vankeusrangaistukseen.

Pirkanmaan käräjäoikeudessa todistaneiden naisen vanhempien mukaan 19-vuotiaana kaksikon mukaan joutuneella tytöllä oli todettu kehitysviivästymä ja hän oli luonteeltaan herkkäuskoinen ja tavallista lapsellisempi.

- Tytär oli myös helposti johdateltavissa ja uskoi lähes kaiken, mitä hänelle sanottiin, mistä johtuen hän oli joutunut useamman kerran petetyksi. Piirteet olivat hänessä helposti havaittavissa, vanhemmat kertoivat oikeudessa.

Koska tyttärellä ei ollut kovin paljon ystäviä, hän haki seuraa muista romaninuorista netissä. Täällä hän myös tapasi tulevan vangitsijansa eli itseään pari vuotta nuoremman tytön.

Vanhemmat etsivät netissä

Kun tytöt nettikeskustelun jälkeen vuonna 2010 tapasivat, vanhemmat huolestuivat. Tyttöjen seurassa oli nimittäin myös uuden nettituttavuuden isä, joka oli huomattavasti vanhempi ja taustaltaan rikollinen.

Vanhemmat menivät poliisien kanssa kaksikon asunnolle, mutta tytär ei tuossa vaiheessa halunnut lähteä mukaan. Seuraavien neljän vuoden aikana vanhemmat eivät pystyneet olemaan tyttärensä kanssa missään tekemisissä.

Yhteyttä otti ainoastaan tytärtä vankina pitänyt mies, joka oli uhkaillut vanhempia väkivallalla ja sanonut, ettei tytär halunnut nähdä heitä.

Vanhempien mukaan näitä yhteydenottoja tuli lähinnä silloin, kun vanhemmat olivat laittaneet nettiin ilmoituksia, joissa etsittiin kadonnutta tytärtä.

Vain yhden kerran vanhemmat onnistuivat saamaan tyttärensä puhelimeen. Silloin hän vastasi kysymyksiin yksisanaisesti vangitsijoidensa valvonnassa.

Kärsineen ja pelokkaan oloinen

Kun tytär viimein pääsi takaisin kotiin vuonna 2014, vanhemmat eivät olleet tunnistaa tätä.

- Tytär oli ollut laiha ja hänen poskipäänsä olivat olleet koholla. Tyttären tukka oli ollut kuin revitty tai kynitty. Hän oli myös kulkenut kumarassa ja ollut kärsineen, hämmentyneen ja pelokkaan oloinen, oikeuden asiakirjoissa lukee vanhempien sanoneen.

Vanhempien mukaan tyttären puhe oli ollut epäselvää ja katkonaista. Vaatteet olivat olleet likaiset. Vanhempien mukaan tytär kertoi heille karkaamisyrityksistään ja yhteydenpitokielloistaan.

Vanhemmat myös kertoivat tyttärelle, että vaikkeivat olleetkaan hyväksyneet tyttären suhdetta vanhempaan mieheen, he olivat aina olleet valmiita ottamaan tämän takaisin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.