Mainos

Lähtölaukaus uudelle ydinvoimalahankkeelle

Ympäristöselvitys on ensimmäinen askel uuden ydinvoimalan rakentamisessa. Ympäristöjärjestö Greenpeace sanoo TVO:n ja Fortumin yrittävän näin sanella hallitusohjelmaa.

Suomen molemmat ydinvoimayhtiöt ovat ilmoittaneet aloittavansa selvitykset uuden ydinvoimayksikön rakentamisesta. Fortum selvittää ympäristövaikutuksia Loviisassa ja Teollisuuden Voima omalla laitospaikallaan Olkiluodossa.

Ympäristöselvitys on ensimmäinen askel ydinvoiman rakentamisessa. Se on tehtävä ennen kuin yhtiö voi jättää valtioneuvostolle periaatepäätöshakemuksen uuden ydinvoimayksikön rakentamisesta.

- Molemmat yhtiöt selvittävät ympäristövaikutuksia. Investointipäätöstä ei ole tehty, kertoi johtaja Tapio Kuula Fortumista. Hänen mukaansa Teollisuuden Voima voi hyvinkin olla uuden voimalan toteuttajaorganisaatio.

TVO:n toimitusjohtajan Pertti Simolan mukaan uutta kapasiteettia pitää saada käyttöön viimeistään ensi vuosikymmenen jälkipuoliskolla.

Ympäristövaikutusten selvitys aloittaa käytännössä hankkeen Suomen kuudennen ydinvoimalan rakentamiseksi. Parhaillaan Olkiluotoon rakennetaan Suomen viidettä ydinvoimayksikköä, jonka teho on 1600 megawattia. Moneen otteeseen myöhästyneet työt valmistunevat vuodenvaihteessa 2010-2011.

Greenpeace: Pelkkää mediashow'ta

Ympäristöjärjestö Greenpeace pitää uuden ydinvoimalan ympäristöselvitystä mediashow'na, jonka tarkoitus on sanella hallitusohjelman sisältöä. Greenpeacen mukaan Teollisuuden Voima ja Fortum yrittävät myös kääntää huomiota pois rakenteilla olevan Olkiluodon kolmannen ydinvoimalahankkeen ongelmista.

Greenpeace ei myöskään niele väitettä, että ydinvoimala torjuisi ilmastonmuutosta. Ilmastopäästöjen vähentäminen edellyttää ennen kaikkea turpeen ja kivihiilen käytön vähentämistä lämpölaitoksissa ja öljyn käytön vähentämistä liikenteessä.

- Näihin haasteisiin ydinsähkö ei vastaa, sanoo Greenpeacen ilmastokampanjavastaava Kaisa Kosonen.

Puolueiden ydinvoimakantoja

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.