Mainos

Lahtisen kuolinpesäjuttu syyteharkintaan

Lehtikustantaja Urpo Lahtisen kuolinpesäjuttu menee syyteharkintaan. Keskusrikospoliisi on saanut päätökseen asian tutkimukset. Esitutkinta-aineisto annetaan lähiaikoina Helsingin kihlakunnan syyttäjälle.

Rikoskomisario Teijo Ristolan mukaan Lahtisen leskeä Maija Lahtista epäillään törkeästä kavalluksesta. Hänen epäillään siirtäneen kuolinpesän varoja Sveitsiin yli 30 miljoonaa markkaa.

Maija Lahtista ei tavoitettu kuulusteluihin kahteen kuukauteen. Poliisi on luopunut etsiskelystä. Hänelle varataan mahdollisuus antaa kirjallinen lausunto.

Mahdollinen syyte käsitellään Helsingin käräjäoikeudessa, koska rikoksen katsotaan tapahtuneen ulkomailla. Epäillyn varsinainen asunto on myös Helsingissä.

Edesmenneen lehtikustantajan koti Villa Urpo sijaitsee Ylöjärven Siivikkalassa. Se toimii nykyisin kotimuseona.

Maija Lahtinen: Esitutkinta yhä kesken

Maija Lahtinen tiedotti tänään asianajajansa välityksellä kannanottonsa asiassa STT:lle. Lahtinen korostaa, että tapauksen esitutkinta ei ole vielä päättynyt.

Lahtinen ilmoittaa, että hänellä ei ole ollut mahdollisuutta antaa lausuntoa esitutkintamateriaalista, koska sitä ei ole hänelle esitetty. Poliisi ei ole Lahtisen mukaan suorittanut yhtään hänen pyytämäänsä tutkintatointa, muun muassa Urpo Lahtisen liiketoimien tutkintaa.

Maija Lahtinen on tehnyt keväällä kaksi tutkintapyyntöä tutkinnanjohtaja Ristolan toiminnasta ja esitutkinta tässä asiassa on aloitettu. Lahtinen katsoo, että Ristola on esteellinen tekemään ratkaisuja Lahtista koskevissa asioissa.

Maija Lahtinen ilmoittaa saavansa tapausta koskevat tiedot julkisuudesta, ei esitutkintalain edellyttämällä tavalla tutkinnanjohtajalta. Maija Lahtinen kiistää syyllistyneensä asiassa mihinkään rikokseen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.