Mainos

Lahti vetää vähätuloisia

Lahti houkuttelee erityisesti siirtolaisia ja työttömiä. Kaupungin väkiluku on kasvanut 90-luvulla, mutta rakentaminen ei kuitenkaan ole Lahdessa lisääntynyt - päinvastoin.

Kaupunkiseutujen vertailu osoittaa Lahden ja naapurikuntien tulotason alhaiseksi. Ero muuhun Suomeen on tällä vuosikymmenellä vielä kasvanut, sillä lama oli kaupunkiseudulla syvempi ja molemmista päistään pidempi kuin keskimäärin.

Kaupungin teknisen viraston tilastoanalyysi osoittaa, että lama lopetti Lahdessa omistusasumisen pitkäaikaisen kasvun ja katkaisi pientalotuotannon elpymisen lyhyeksi. Rakentaminen on romahtanut, vaikka väkiluku on 1990-luvulla kasvanut 2500 hengellä.

Muuttovoitto on ollut kaupungille taloudellisesti raskasta lyhyellä aikavälillä. Vain kolmannes tulijoista on työssä. Puolet muuttovoitosta on karttunut siirtolaisvirroista. Tilastovertailu osoittaa asukkaiden tulotason ja bruttokansantuotteen muodostuksen heikohkoiksi. Sillä lienee yhteys tietoon, jonka mukaan Suomen 440 kunnasta vain Helsingissä kerrostaloasuminen on yleisempää kuin Lahdessa. Toisaalta lahtelaisilla ei ole velkaa siinä määrin kuin 20 vertailukaupungin väellä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.