Mainos

Lahti-Kerava-oikorata avattu matkustajille

Helsingistä Lahteen pääsee nyt nopeimmillaan 48 minuutissa. Itä-Suomeen suuntautuvat matkat lyhenevät jopa tunnilla. Myös VR:n aikataulut ovat uudistuneet.

Junaliikenne tänään matkustajaliikenteelle avatulla Lahden ja Keravan välisellä oikoradalla on alkanut hyvin, arvioi VR:n kaukoliikennepäällikkö Ari Vanhanen.

- Junat ovat kulkeneet hyvin aikataulussa, matkustajamäärät ovat normaalin suuruisia ja vaunuja on ollut riittävästi, Vanhanen sanoo.

Radan avajaisia vietettiin jo perjantaina, mutta matkustajat ovat päässeet juniin vasta tänään.

Tänään astui voimaan myös VR:n uusi aikataulu eli kaikki junat kulkevat nyt uusilla aikatauluilla. Päivä on tuonut lisäksi kalustomuutoksia InterCity- ja Pendolino-junien määrän kasvun myötä.

Oikoradan matkustajaluvut nähdään paremmin huomisaamuna, jolloin on odotettavissa sunnuntaihin verrattuna paljon vilkkaampaa matkustusta.

Kerava-Lahti-radan rakentaminen on maksanut yhteensä 331 miljoonaa euroa. Radalla ei ole yhtään tasoristeystä ja se on aidattu melkein koko matkaltaan. Rata lyhentää matka-aikoja mm. Itä-Suomeen jopa tunnilla. Helsingistä Lahteen pääsee nopeimmillaan 48 minuutissa.

Uusi rataosuus on nostanut asuntojen ja tonttien hintoja. Esimerkiksi Mätsälässä tonttien hinnat ovat kolminkertaistuneet vuodesta 2002.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.