Lahtelaisten jauhelihassa toivomisen varaa

Yli puolet lahtelaisissa elintarvikeliikkeissä myytävästä jauhelihasta on välttävää tai ala-arvoista.

Lahden valvonta- ja ympäristökeskus tutki kaikkiaan 51 jauhelihanäytettä, jotka otettiin huhti-toukokuussa elintarvikeliikkeistä sekä kahdesta noutotukusta. Näytteistä vain reilu kolmannes arvioitiin hyviksi, puolet välttäviksi ja 16 prosenttia ala-arvoisiksi. Vastaavissa valvontaiskuissa tulokset ovat aiemmin olleet parempia.

Tutkitut jauhelihat oli jauhettu myymälässä. Mukana ei ollut lihajalostamoiden jauhamia ja pakkaamia jauhelihoja. Kauppa-ja teollisuusministeriön määräyksen mukaan kaupan pidettävien lihatuotteiden lämpötila saa olla enintään seitsemän astetta.

Vähittäismyymälässä jauhettua jauhelihaa saa myydä valmistuspäivänä sekä seuraavana päivänä. Jauheliha on syytä valmistaa ruuaksi mieluiten jo ostopäivänä.
(STT)

Lue myös:

    Uusimmat