Mainos

Lahtelaisille kaupunginrunoilija

Lahtelaiset saavat pian esimakua siitä, miltä tuntuu asua kaupungissa, jossa on oma kaupunginrunoilija - tosin vain viikon ajan. Kaupunginrunoilijan idea testataan toukokuussa pidettävällä runoviikolla. Väliaikaiseen virkaan on valittu runoilija Hannu Helin. Hän vastaa runoviikon päivän runosta ja ottaa vastaan kaikenlaisia esittäviä haasteita.

-Kaikki käy paitsi strippaaminen. Viikon aikana haluan kertoa runon tekemisestä, sen arjesta, hän kertoo. Viikon tarkoituksena on tuoda kaupungin kulttuuriosaajat esille ja samalla vahvistaa runon asemaa ihmisten mielissä. Luvassa on tilaisuuksia, joiden avulla kasvatetaan runonnälkää. Kirjastossa, teatterissa, taidemuseossa ja kouluissa pidetään runotilaisuuksia. Kaupunginteatterin Aino-salissa näyttelijäyhdistys järjestää oman runoiltansa.

Teatteri Vanhan-Jukon näyttelijät jalkautuvat runoilija Pentti Saarikosken hahmossa toreille ja kaduille. Tulirumpu-ryhmä esittää Karirannan Lanu-puistossa musiikkiteatteria, jossa kuullaan loitsuja ja voimalauluja. Mukana on myös Lahden taiteilijaseuran videoesitys runoilevista kaupunkilaisista. Runoviikon järjestelyissä on mukana parikymmentä yhteistyötahoa. Runoviikkoa tehdään talkooperiaatteella. Rahoitusta on saatu Hämeen taidetoimikunnalta sekä osuuskauppa Hämeenmaalta. Runoviikon organisoinnista vastaa Lahden runomaraton. Sen pääsihteeri Helena Juutilainen vakuuttaa, etteivät runomaraton ja runoviikko syö toisiaan.

-Tässä tehdään yhteistyötä, josta toivottavasti on apua kummallekin tapahtumalle. Runoviikkoa vietetään 8.-14. toukokuuta.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.