Mainos

Lahtela loikkasi keskustasta kokoomukseen

Loikkarin mielestä keskustan kansanedustajilla ei juuri ole ollut sanan sijaa puolueen politiikan muotoilemisessa.

Keskustan vehkalahtelainen kansanedustaja Seppo Lahtela on loikannut kokoomukseen. Lahtela kertoi asiasta tänään uuden puolueensa järjestämässä tiedotustilaisuudessa eduskunnassa.

Samalla Lahtela ilmoitti pyrkivänsä jatkamaan kansanedustajana myös ensi kevään eduskuntavaalien jälkeen. Hän on silloin kokoomuksen ehdokkaana Kymen vaalipiirissä.

Lahtela perusteli puolueen vaihtoa sillä, että keskusta on ollut hallituksessa SDP:n sylissä. Lahtelan mielestä keskustan kansanedustajilla ei juuri ole ollut sanan sijaa puolueen politiikan muotoilemisessa.

Loikan taustalla ovat myös keskustan sisäiset jännitteet Kymen vaalipiirin sisällä. Lahtela kertoi jo kesäkuussa, ettei aio olla enää ensi vaaleissa keskustan ehdokkaana. Syyksi hän sanoi "tarkoitushakuisen mustamaalauksen", jota vaalipiirin muut keskustalaiset harjoittavat häntä kohtaan.

Kesäkuisen ilmoituksen jälkeen loikka toiseen puolueeseen ei tullut suurena yllätyksenä kenellekään. 59-vuotias Lahtela on istunut eduskunnassa vuodesta 1999. Hän on koulutukseltaan maanviljelysteknikko.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.