Mainos

Lähteet: Sata suunnittelijaa kehittää Applen uutta "iWatch-älykelloa"

Sadan suunnittelijan tiimin kerrotaan suunnittelevan teknologiajätti Applelle rannekelloa muistuttavaa laitetta, joka pystyisi hoitamaan osan iPhonen ja iPadin nykyisin käsittelemistä tehtävistä.

Asiasta kertoo taloussivusto Bloomberg nimettömiin lähteisiin viitaten.

Kehitystiimiin kuuluu laitteisto- ja sovellussuunnittelijoiden lisäksi markkinointihenkilöstöä. Lähteiden mukaan tiimin suuri koko viittaa siihen, että Applen älykellosuunnitelmat ovat edenneet jo kokeiluastetta pidemmälle.

Applen tiedottaja ei ole kommentoinut huhuja älykellosta, jota on jo verkossa alettu kutsua "iWatch-kelloksi".

Älykellon kehittämiseen liittyy merkittäviä haasteita etenkin virrankulutuksen osalta. Älykellon tapauksessa laitteen lataaminen päivittäin hankaloittaisi selvästi sen käyttöä.

"Päällepuettavasta teknologiasta" uusi suuntaus?

Niin sanottu "päällepuettava teknologia" saattaa edustaa uutta suuntausta kuluttajaelektroniikkalaitteissa.

Niin ikään älykelloa kehittänyt sai hankkeelleen vahvan rahoituksen Kickstarter-yhteisöpalvelun kautta. Yhtiön tarkoituksena oli kerätä 100 000 dollarin rahoitus älypuhelimen kehittämiseen, mutta lopulta ajatus sai taakseen lähes 70 000 tukijaa ja kymmenen miljoonan dollarin pääoman. Pebble on parhaillaan aloittamassa älykellojensa toimitukset asiakkaille.

Hakukonejätti Google on puolestaan kehittämässä älylaseja, joita odotellaan markkinoille ensi vuonna. Yhtiö järjesti Yhdysvalloissa hiljattain kaksi erittäin salaista tilaisuutta -älylasiprojektinsa kehittäjille.

MTV3 Uutiset sai ensituntumaa tulevaisuuden älylasiteknologiasta viime lokakuussa. Tuolloin testasimme Epsonin Android-pohjaisia .

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.