Mainos

Lähteet: Poliisilla epäilys parlamenttiampujasta

Kanadassa tutkitaan 32-vuotiaan kanadalaisen miehen osuutta Ottawan parlamentissa tehtyihin ampumisiin.

Tapausta lähellä olevan lähteen mukaan Kanadan poliisi on nimennyt miehen, jonka epäillään ammuskelleen eilen maan parlamenttitalossa. Uutistoimisto Reutersin yhdysvaltalaisten viranomaislähteiden mukaan mies on islaminuskoon kääntynyt Kanadan kansalainen. Miehen kerrotaan syntyneen vuonna 1982 ja olevan kotoisin Quebecistä.  

The Globe and Mail - sanomalehti puolestaan kertoo, että Kanadan hallitus oli takavarikoinut mieheltä passin, koska tämän pelättiin matkustavan ulkomaille terrorismiaikeissa. Viranomaiset eivät ole vahvistaneet lehden tietoja. 

Kanadan poliisi ei ole kuitenkaan vahvistanut, että parlamenttitalossa surmattu ampuja olisi juuri tämä henkilö, jonka taustoja tutkitaan. On siis yhä epäselvää, liittyykö Kanadan parlamentissa tehtyyn ampumiseen yksi vai useampi ampuja.  

Kasvonsa peittänyt mies ampui eilen vartioimassa olleen sotilaan puistossa parlamenttirakennuksen vieressä. Tämän jälkeen kiväärillä aseistautunut mies kaappasi auton ja jatkoi matkaansa parlamenttirakennukselle. 

Toinen isku viikon sisällä

Eilinen vartiosotilaan surma oli jo toinen samalainen hyökkäys viikon sisällä Kanadassa. 

Maanantaina 25-vuotias mies ajoi kahden sotilaan päälle parkkipaikalla Montrealin lähistöllä. Toinen sotilas loukkaantui ja toinen menehtyi myöhemmin sairaalassa. 

Paikalta paennut yliajaja sai myöhemmin surmansa poliisin luodeista. Poliisin mukaan mies oli liittovaltion tarkkailulistalla, koska hänen epäiltiin osallistuvan tai suunnittelevan osallistumista ääritoimintaan tai terrorismiin. 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.