Mainos

Lähteet: Kyynelkaasua helikoptereista – tuhat loukkaantunut Turkissa

Turkissa noin tuhat ihmistä on loukkaantunut eilen alkaneissa mielenosoituksissa, kertovat sairaalalähteet.

Istanbulissa poliisi on yrittänyt estää mielenosoittajien pääsyn Taksimin aukiolle kyynelkaasulla ja vesitykeillä. Protestit ovat levinneet myös muihin kaupunkeihin, kuten pääkaupunki Ankaraan.

- Poliisi on pahoinpidellyt mielenosoittajia ja levittänyt kyynelkaasua helikoptereista, ruotsinturkkilainen opiskelija kertoi uutistoimisto TT:lle.

Opiskelija kertoi myös viranomaisten sulkeneen langattoman verkon Taksimin aukiolla estääkseen kuvien ja muun tiedon jakamisen netissä.

Paikalla ollut belgialainen Ruben Loodts kertoi puolestaan STT:lle poliisien hyökänneen viime yönä mielenosoittajia vastaan ilman minkäänlaista varoitusta. Loodtsin mukaan valtaosa protestoijista käyttäytyi rauhanomaisesti, mutta yksittäiset mielenosoittajat vastasivat heittämällä poliiseja kivillä.

Tapahtumat saivat alkunsa eilen, kun poliisi puuttui rajusti ympäristömielenosoitukseen. Poliisin väkivalta sai liikkeelle yhä suuremmat väkijoukot, ja mielenosoittajat vaativat nyt hallituksen eroa.

Pääministeri Recep Tayyip Erdoganin hallintoa on syytetty konservatiivisten uudistusten ajamisesta maallistuneessa Turkissa.

- Tästä maasta halutaan tehdä islamistinen valtio, sanoi nimettömänä pysyttelevä AFP:n haastateltava.

Helsingissä tänään järjestetyssä tukiprotestissa oli muutama kymmenen osanottajaa.

(MTV3 - STT - AFP - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.