Mainos

Lahjusskandaali ravistelee Volkswagenia

Konsernien johdon väitetään lahjoneen ammattiyhdistysaktiiveja luksusmatkoilla. Lisäksi VW:n työntekijöiden omistamat yritykset ovat junailleen konsernin alihankintaurakoita eteenpäin.

Paisuva lahjusten ja väärinkäytösten vyyhti repii Euroopan suurinta autonvalmistajaa Volkswagenia. Samaan aikaan, kun Volkswagenin työntekijöitä varoitellaan saanerauksista, lehtien otsikot kirkuvat tietoja konsernin ammattiyhdistysaktiivien saamista ruhtinaallisista lahjuksista.

Tiettävästi konsernin ylin johto on hyväksynyt matkoja talon omalla lentokoneella viiden tähden hotelleihin, joissa ay-pamppuja ovat odottaneet maksulliset seuralaiset.

Lahjusvyyhti on kiusallinen metallityöväen liitolle IG Metallille ja Saksan sosiaalidemokraattiselle puolueelle. Varsinkin, kun laskujen ilmeinen hyväksyjä, Volkswagenin henkilöstöjohtaja Peter Hartz on liittokansleri Gerhard Schröderin keskeinen neuvonantaja.

Eikä skandaali pääty pelkkiin lahjuksiin. Syyttäjäviranomaiset tutkivat lisäksi yritysrypästä, jonka kautta Volkswagenin johtavat työntekijät ovat pyrkineet hyötymään konsernin alihankintaurakoista.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 05.07.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.