Mainos

Lahjusskandaali johti Siemensin Piererin eroon

Entisen pääjohtajan eroa on vaadittu pitkään Siemensin lahjusskandaalin vuoksi. Yhtiön epäillään luoneen lahjusjärjestelmä, jossa on saattanut pyöriä jopa 400 miljoonaa euroa.

Elektroniikkajätti Siemensiä riepotteleva lahjusskandaali johtaa yhtiön hallintoneuvoston puheenjohtajan Heinrich von Piererin eroon. Pierer ilmoitti myöhään eilen jättävänsä puheenjohtajan tehtävän.

Pierer korosti, ettei hän ota erollaan henkilökohtaista vastuuta epäillystä lahjonnasta. Samalla hän kuitenkin toivoi puheenjohtajan vaihtumisen vievän Siemensin pois otsikoista kohti tyynempiä vesiä.

- Olen aina ajatellut, että velvollisuus yhtiötä ja sen yli 400 000 työntekijää kohtaan on asetettava etusijalle, Pierer painotti.

Piererin asema puheenjohtajana kävi tukalaksi, kun alunperin vähäiseksi uskotut lahjusepäilyt paisuivat. Viranomaiset epäilevät yhtiön luoneen lahjusjärjestelmän, kun Pierer oli Siemensin pääjohtajana vuosina 1992-2005.

- Hän voi sanoa, ettei tiennyt mitään, mutta hänen asemansa kävi kestämättömäksi, luonnehti hallintoneuvostoa läheltä seuraava lähde.

Virallisesti Pierer jättää hallintoneuvoston ensi keskiviikon kokouksessa. Hänen tilalleen nousee ThyssenKruppin entinen nokkamies Gerhard Cromme.

Siemens on myöntänyt, että lahjuskassassa on saattanut pyöriä jopa 400 miljoonaa euroa. Lahjustutkinta tuli julki marraskuussa, kun viranomaiset tekivät ratsioita yhtiön televerkkoyksikön tiloihin.

(MTV3-STT-Reuters-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.