Mainos

Lahjusrikoksesta epäilty Tiura piilotteli medialta

Kokoomuksen kansanedustaja Marja Tiura väisteli tänään tiedotusvälineitä. Hän ei vastannut 45 minuuttia -ohjelman soittopyyntöihin eikä häntä tavoitettu eduskunnasta täysistunnon yhteydessä.

Ohjelman tietojen mukaan poliisi tutkii Tiuraa epäiltynä lahjuksen vastaanottamisesta elinkeinotoiminnassa. Jo kuukausia jatkunut rikostutkinta liittyy aitoolaisen Anna Tapion koulun peruskorjaukseen.

Koulun säätiön hallituksessa istunut Tiura otti vastaan runsaskätistä tukea kiinteistöpalveluyritys Nova Groupilta. Nova Group puolestaan halusi mukaan järjestelemään korjaushanketta.

Poliisi on kuullut asiassa useita todistajia, muun muassa koulun henkilökuntaa ja hallituksen jäseniä. Tiuran lisäksi epäiltyjen joukossa on Novan entisiä johtajia. Heidän osaltaan epäilyt liittyvät lahjuksen antamiseen.

Asia on Helsingin poliisilaitoksen talous- ja omaisuusrikosyksikön tutkittavana. Poliisi ei halunnut antaa asiasta haastattelua.

Tiura puolestaan kommentoi asiaa ainoastaan kokoomuksen Verkkouutisissa. Hän totesi olevansa tyytyväinen siihen, että asiat nyt selvitetään.

Tiura sai 20 000 euroa vaalitukea Novan rahoittamalta Kehittyvien Maakuntien Suomi -yhdistykseltä, enemmän kuin kukaan muu.

Vaalitukea ja lentolippu

Lisäksi yritys maksoi Tiuran tukiyhdistykselle suoraan 5000 euroa. Yritys maksoi myös Tiuran valokuvauslaskun sekä lentolipun Thaimaasta Suomeen.

Tiura on ilmoittanut palauttaneensa osan tuesta.

Poliisi selvittää myös Novan erikoista pesukonelahjoitusta. Yritys antoi koulun asuntolaan pesukoneita, joiden arvo oli yli 20 000 euroa. Koulu on sittemmin ostanut koneet omaksi Novan konkurssipesän kanssa tehdyllä sopimuksella.

Säätiön puheenjohtaja kehottaa harkitsemaan eroa

Anna Tapion koulun säätiön hallituksen puheenjohtaja Hannu Saarikangas sanoo kuulevansa nyt ensimmäistä kertaa Tiuraan kohdistuvasta rikosepäilystä.

- Olen tiennyt, että hän on ollut poliisin puheilla. En kuitenkaan tiennyt, missä roolissa häntä on kuultu.

Tiura on jatkanut rikosepäilystä huolimatta koulun säätiön hallituksessa.

- Minun mielestäni Tiuran pitäisi nyt itse miettiä, voiko hän jatkaa hallituksen jäsenenä. Meillä on hallituksen kokous ensi viikolla ja on varmaa, että tämä asia nousee silloin käsittelyyn.

Saarikangasta ei ole kuultu poliisitutkinnassa. Hän aloitti puheenjohtajana kevättalvella 2008 ja korvasi tuolloin tehtävässä Martti Huhtamäen. Keskustan listoilta eduskuntaan yrittänyt Huhtamäki sai hänkin Novalta vaalitukea. Kehittyvien Maakuntien Suomi antoi hänelle 7000 euroa.

Lue myös:

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.