Lahjoja sisältäneet ilmapallot aiheuttivat kaaoksen Australiassa – toistakymmentä loukkaantui, joukossa myös lapsia

Australialaisen ostoskeskuksen jouluinen markkinointitempaus sai ikävän käänteen, kun kymmenet ihmiset loukkaantuivat lahjapallojen aiheuttamassa kaaoksessa.

Noin 150 ihmistä kärkkyi Sydneyssä sijaitsevassa ostoskeskuksessa väkijoukon ylle kerättyjä, lahjoja sisältäviä ilmapalloja.

Sadat ilmapallot vapautettiin väkijoukkoon kahdesta isosta säkistä, jotka oli ripustettu shoppailijoiden yläpuolelle. Kun pallot vapautettiin keskiyöllä, ihmiset rynnivät kohti leijailevia palloja. Useat jäivät puristuksiin ja tallotuiksi kaaoksen keskellä.

Uuden Etelä-Walesin osavaltion sairaankuljetusviranomaiset kertoivat, että kaksitoista ihmistä on saanut hoitoa lieviin vammoihin. Tämän lisäksi viisi ihmistä vietiin sairaalaan, koska he olivat tulleet tallotuiksi ja saaneet muun muassa nilkka- ja jalkavammoja sekä rintakipuja.

–  Sen jälkeen, kun pallot vapautettiin ilmaan, väkijoukko rynnisti kohti ilmapalloja. Tämä johti siihen, että useat ihmiset tönittiin kumoon ja he saivat vammoja, poliisi kertoi tiedotteessa.

Todistajan mielestä lahjakortit eivät olleet kaaoksen väärti

BBC:n haastatteleman henkilö kertoi kuulleensa, että ilmapalloissa oli lahjakortteja. Hänen mielestään ilmapallojen sisältö ei ollut niin arvokas, että se selittäisi niiden vuoksi syntyneen "hulluuden". Hän kertoi, että ihmiset kiipeilivät toistensa päälle ja tönivät lapsia.

BBC:n mukaan loukkaantuneiden joukossa oli myös lapsia. Ilmapallotempaus järjestettiin jouluostostapahtuman päätteeksi.

Toisen BBC:n haastatteleman todistajan mielestä monet ihmiset olisivat välttyneet vammoilta, jos ilmapallot olisi vapautettu laajemmalle alueelle.

Ostoskeskuksen johto kertoi paikalliselle medialle, että ostoskeskus tutkii tapausta. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja