Lähipäivien helle jopa tukalaa – alkuviikolla viilenee selvästi

Lähipäivien sää on laajalti helteistä. Ensi viikon alkupuolella sää viilenee selvästi.

Viikonlopun ajan Suomi on jälleen Euroopan lämpimimpiä paikkoja.

– Välimeren lomakohteissakin on viileämpää. Perjantaina hellettä on yleisesti maan etelä- ja keskiosassa rannikkoja lukuun ottamatta. Lauantaina hellehuippu on Etelä- ja Keski-Suomessa. Etelä-Suomen sisäosassa voidaan päästä jopa 30 asteeseen. Helle tuntuu tukalalta, sillä lämpötilat pysyvät yöaikanakin yli 15 asteessa ja ilmankosteus lisääntyy viikonlopun aikana, toteaa MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Kesäiset, yli 20 asteen lukemat, yltävät lähipäivinä myös Keski-Lapin korkeudelle saakka. Pohjoisimmassa Lapissa lumi- ja räntäsateet ovat mahdollisia ja ajokeli on ajoittain huono. Siellä on päivisin vain muutama lämpöaste.

Ukkosia tulossa

Lauantai-iltana eteläiseen Suomeen voi jo kehittyä yksittäisiä ukkoskuuroja.

– Laajempia ukkosia odotellaan sunnuntaille, jolloin maan etelä- ja keskiosassa voi jyrähdellä voimakkaastikin. Myös rankkasateet ja ukkospuuskat ovat mahdollisia. Aurinkoisilla alueilla päivä on yhä hiostavan kuuma ja helteinen, 20 asteen raja kulkee Oulun korkeudella, ennustaa Markus Mäntykannas.

Maanantaina sää viilenee maan keskivaiheilla jopa 15 asteella, Etelä- ja Kaakkois-Suomessa on vielä hellettä.

– Tiistain aikana lämpötilat laskevat etelässäkin noin kymmenellä asteella. Lämpötilat jäävät alle 20 asteeseen. Myöhemmin ensi viikolla Suomen eteläpuolelle saattaa vahvistua uusi korkeapaineen alue, joka voisi loppuviikkoa kohden lämmittää etelän jälleen hellelukemille. Myös Lappi pääsisi ajoittain nauttimaan kesäisistä lukemista, toteaa Markus Mäntykannas.

Paikkakuntakohtaiset lämpötilaennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:






Uusimmat