Mainos

Lähimaksuominaisuudessa piilee vaara – mies vei rahaa ihmisten pankkikorteilta junassa

Britanniassa eräs matkustaja huomasi junassa miehen, joka kantoi mukanaan korttimaksukonetta. Hän latasi miehestä kuvan Facebookiin, jossa kuva levisi vauhdilla, varoittaakseen muita julkisessa liikenteessä liikkuvia.

Britanniassa julkisessa liikennevälineessä liikkunut mies herätti erään kanssamatkustajan huomion. Mies kantoi mukanaan korttimaksukonetta, johon hän syötti alle 30 punnan veloitettavan summan ja vei laitteen lähelle täydessä junassa pahaa-aavistamattomien ihmisten lompakoita.

Lähimaksuominaisuudella varustetuista korteista voidaan tehdä Britanniassa alle 30 punnan maksuja vain viemällä kortti lukulaitteen lähelle. Suomessa lähimaksujen raja on 25 euroa. Pin-koodia tai allekirjoitusta ei lähimaksujen hyväksymiseen tarvita.

Maksupäätteet pystyvät lukemaan lähimaksukortin tiedot lompakoiden läpi vain viemällä pääte tarpeeksi lähelle veloitettavaa korttia.

Alkuperäinen Facebook-päivitys on jo poistettu, mutta kuva maksupäätteen kanssa pyörivästä miehestä oli ehtinyt jo levitä Twitteriin. Kuvan jakanut Orchid Software toteaa uuden teknologian tuovan mukanaan uusia haasteita.

Kuvan jakamalla matkustaja halusi varoittaa muita olemaan tarkkana erityisesti ahtaissa liikennevälineissä. Twitterissä monet ovat ilmaisseet olevansa iloisia siitä, että heidän korteissaan ei ole lähimaksuominaisuutta. 

Tapauksesta kertoi The Telegraph.

Suomessa lähimaksamisen yleistymisestä iloittiin jo keväällä 2014. Katso video:

24:21

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.