Lähihoitaja painoi tyynyn dementikon kasvoille - sai potkut

Järvenpään kaupunki on tehnyt poliisille tutkintapyynnön tapauksesta, jossa hoitajan epäillään aiheuttaneen vaaratilanteen painamalla tyynyn dementikon kasvoille. Hoitaja irtisanottiin tapauksen tultua tietoon.

Järvenpään sosiaali- ja terveysjohtaja Markus Hemmilä kertoo, että kaksi lähihoitajaa oli viime viikon tiistaina iltavuorossa kylvettämässä väkivaltaisesti käyttäytyvää vaikeasti dementoitunutta potilasta. Toinen hoitaja piteli potilaasta kiinni ja toinen pesi, sillä liikuntakyvytön potilas potki ja huusi koko ajan.

Hemmilän mukaan lähihoitaja menetti malttinsa potilaan huutoon ja painoi tyynyn tämän kasvoille noin kymmeneksi sekunniksi. Kylvetettävä potilas hätääntyi mutta ei loukkaantunut.

Väärin menetelleen hoitajan työpari kertoi tapauksesta eteenpäin seuraavana päivänä. Kumpikin lähihoitaja on nuori mutta ammatillisesti pätevä.

Tyynyllä painanut hoitaja ehti työskennellä Pihlavistokodissa kaksi vuotta. Järvenpään kaupunki on tehnyt asiasta tutkintapyynnön poliisille.

Pihlavistokoti on vanhuksille tarkoitettu palveluasuntola, jossa on 52 paikkaa. Laitoksessa ei ole aiemmin tullut ilmi vastaavia tapauksia.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat