Mainos

Etelään tulossa paikoin talven tähän asti kovimmat pakkaset

Lähiöiksi ja -aamuiksi ennustetaan paikoin talven tähän asti kylmimpiä lämpötiloja maan etelä- ja keskiosaan. Perjantaina sää lauhtuu hieman.

Kylmä korkeapaine vaikuttaa yhä Suomen säähän. Aurinko näyttäytyy monin paikoin, mutta ajoittain on pilvistä. Pakkaslukemat vaihtelevat edelleen suuresti pilvisyyden mukaan.

Tänään keskiviikkona sää on laajalti poutaista, mutta paikoin voi sadella kevyttä pakkaslunta. Etelärannikolla mereltä tulevat lumikuurot ovat mahdollisia myöhään illalla ja ensi yönä, jolloin tuulet kääntyvät puhaltamaan koillisen sijaan hetkeksi idästä.

– Lämpötilaero Suomenlahden ja ilmamassan välillä on noin 20 astetta, joten merellä voi syntyä sakeitakin lumikuuroja. Todennäköisesti runsaimmat lumikuurot jäävät kuitenkin ennen keskiviikkoiltaa Suomen eteläpuolelle. Ajokeli voi myöhäisillan ja yön aikana kuitenkin muuttua paikoin huonoksi pöllyävän lumen takia esimerkiksi Helsinki–Hanko-välillä, sanoo MTV Uutisten meteorologi Markus Mäntykannas.

Lähiöinä 20 asteen pakkasraja saattaa paukkua etelässäkin.

– Torstaiaamu on paikoin talven tähän mennessä kylmin maan etelä- ja keskiosassa. Selkeillä alueilla pakkasta voi olla jopa 25 astetta, pilvisemmillä noin 15 astetta. Suomen kylmin kolkka tulee aamulla todennäköisesti olemaan Koillismaan ja Kainuun seutu, missä voi olla -30 astetta.

Länsi-Lapissa pakkasta on runsaamman pilvisyyden vuoksi vain kymmenisen astetta.

Torstaina iltapäivällä pakkasta on laajalti noin 15 astetta, Itä- ja Pohjois-Lapissa pakkanen voi olla vielä paikoin kireää. Todennäköisimmin aurinkoa nähdään Etelä- ja Keski-Suomessa.

Perjantaina tuulet kääntyvät puhaltamaan hetkeksi lännestä ja tuovat samalla hieman lauhempaa ilmaa maan keski- ja pohjoisosaan. Aurinko näyttäytyy yhä monin paikoin. Pakkanen heikkenee länsirannikolla noin viiteen asteeseen, muualla ollaan 10-15 asteessa. Iltapäivän ja illan kuluessa pakkanen voi kiristyä Länsi-Lapissa uudelleen jopa yli 30 asteeseen.

Paikkakuntakohtaiset ennusteet ja sadetutka MTV:n sääsivustolla.

Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla


Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.