Mainos

Lähi-itä varpaillaan Paavin vierailun vuoksi

Kuva: EPA

Paavi Benedictus XVI aloittaa tänään Lähi-idän-vierailunsa Jordaniasta. Matka jatkuu myöhemmin Israeliin ja Palestiinaan. Paavin vierailua kolmen uskontokunnan pyhille paikoille seurataan herkeämättä. Matkansa varrella Benedictus pitää peräti 32 puhetta, joiden sanomisia kuunnellaan henkeä pidätellen.

- Sana muslimeille ja minä joudun vaikeuksiin, toinen juutalaisille ja minä joudun vaikeuksiin. Lopulta paavi palaa Roomaan ja minä jään vastaamaan seurauksista, kertoi Jerusalemin latinalainen patriarkka Fouad Twal israelilaislehti Haaretzille.

Vatikaanille matka on mahdollisuus lievittää juutalaisten ja palestiinalaisten erimielisyyksiä ja parantaa katolisen kirkon ja islamilaisen maailman välisiä suhteita. Benedictus XVI onnistui suututtamaan muslimit pahanpäiväisesti kolme vuotta sitten Saksassa, kun hän lainasi puheessaan Bysantin keisaria, jonka mukaan Islam lietsoo väkivaltaa ja tekee asioista pahoja ja epäinhimillisiä.

Paavin kahdeksanpäiväinen vierailu pyhille maille ei tule olemaan helppo. Osa jordanialaisista islamistiryhmistä protestoi vierailua jo etukäteen. Palestiinalaiset olettavat paavin olevan Israelin puolella, eivätkä siksi aseta vierailulle suuria toiveita.

Benedictuksen matka jatkuu Jordaniasta Tel Aviviin maanantaina.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.