Mainos

Lähi-itä lumimyrskyn kourissa

Esimerkiksi Jerusalemissa kinoksi pakkautunut lumi on romahduttanut muurinpätkän.

Koko Lähi-itä on hytissyt viikonloppuna harvinaisen lumimyräkän kourissa. Lumentulo on katkonut teitä, haitannut meri- ja lentoliikennettä sekä aiheuttanut ainakin kolmen ihmisen kuoleman.

Jordanian pääkaupungissa Ammanissa ja sen ympäristössä lunta tuprutti viime yönä noin viisitoista senttiä, minkä seurauksena koulut ja pankit pitivät ovensa suljettuina ja useat lennot myöhästyivät. Monet jordanialaiset pitivät silti lunta tervetulleena ihmeenä, sillä se tuo helpotusta maan niukkaan vesitilanteeseen.

Israelissa edelleen jatkunut lumisade tukki teiden lisäksi myös tiekarttana tunnettua rauhansuunnitelmaa. Pitkään suunniteltu tapaaminen palestiinalaisten pääministeri Ahmed Qurien neuvonantajan ja Israelin pääministerin Ariel Sharonin kansliapäällikön välillä jouduttiin perumaan sään vuoksi.

Jerusalemissa kinoksiksi pakkautunut lumi romahdutti muurinpätkän lähellä Itkumuuria sijaitsevan Maghrebin portin lähistöltä. Kukaan ei loukkaantunut onnettomuudessa.

Libanonissa yksi ihminen kuoli korkeajännitejohdon pudottua hänen päälleen Beirutin itäosassa. Jordaniassa puolestaan kaksi ihmistä kuoli heidän ajettuaan ulos jäiseltä tieltä. Libanonissa laivaliikenne Sidonin ja Tyroksen satamissa taas piti keskeyttää.

Myös Syyriassa lumituiskut aiheuttivat kaaoksen maanteillä.

Lunta satoi viikonvaihteessa myös Kyproksen pääkaupungissa Nikosiassa.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.