Mainos

Lähi-idässä taas uusia iskuja

Israelin armeija on iskenyt rajusti palestiinalaiskohteisiin Gazassa. Kuolonuhreista ei ole vielä tietoa, mutta palestiinalaisia on loukkaantunut ainakin 25.

Helikopterihyökkäys oli kostoisku aamulla Gazassa juutalaislapsia kuljettaneita koulubussia vastaan tehdystä pommi-iskusta. Palestiinalaiskohteisiin Gazassa iskettiin rajusti niin ilmasta kuin mereltä. Silminnäkijöiden mukaan Israelin taisteluhelikopterit ampuivat yli 20 ohjusta mm. Gazan poliisiaseman sekä Fatah-järjestön päämajan lähettyville. Lisäksi tulitettiin palestiinalaisten sotilastiedustelua ja muita hallintorakennuksia. Gazaa tulitettiin myös mereltä. Palestiinalaisten johtajan Jasser Arafatin toimisto säilyi kuitenkin ilman vahinkoja.

Massiiviset iskut katkaisivat sähköt ja ihmisten kerrotaan rynnänneen paniikissa kaduille.

Israelin mukaan kysessä oli "selkeän viestin" lähettäminen Arafatille. Ennen kaikkea kyseessä oli kostoisku aamulla Gazassa koulubussia vastaan tehdystä iskusta, jossa kuoli kaksi israelilaista. Bussi kuljetti juutalaissiirtokuntien lapsia kouluun.

Israelin nopea kostoisku järkytti palestiinalaisia. Arafatin hallinnon mukaan hyökkäys on merkki siitä, että Israel on nyt valitsemassa sodan tien.
(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.