Mainos

Lähi-idässä odotetaan Obaman linjapuhetta

Yhdysvaltain presidentin Barack Obama kertoo tänään, millaista politiikkaa hän aikoo Lähi-idässä toteuttaa. Jerusalemin kaduilla ihmiset olivat kuitenkin kyynisiä sen suhteen, että Obama saisi rauhan aikaan alueelle.

- Obama ehkä haluaa muutosta, mutta ei pysty, koska hän ei ole yksin. Hänhän ei voi tehdä mitään ilman kongressia - eikä ilman Pentagonia, palestiinalainen t-paitakauppias Jihad al-Rajabih kertoi Jerusalemissa tunnelmista.

Obaman odotetaan määrittelevän uudelleen Yhdysvaltain suhtautumisen nyt jäissä olevaan Israelin ja palestiinalaisten rauhansuunnitelmaan. Obama puhuu todennäköisesti myös Osama bin Ladenin surmasta.

Puheen odotetaan käsittelevän myös Pohjois-Afrikan ja Lähi-idän kansannousuja. Obama ilmoittanee uusista avustuspaketeista, joilla on tarkoitus vahvistaa Egyptin ja Tunisian demokratisoitumista. Bahrainia ja Jemeniä puolestaan patistetaan talousyllykkeillä uudistuksiin.

Ennakkotietojen mukaan Syyrian johtajaa Bashar al-Assadia vastaan Obama on puolestaan koventamassa linjaansa.

Yhdysvaltoja on arvosteltu hitaasta reagoinnista varsinkin Egyptin kansannousuun, joka johti presidentti Hosni Mubarakin eroon.

Puhe alkaa noin klo 19 Suomen aikaa tänä iltana.

(MTV3 - AP - AFP - STT - Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.