Mainos

Lähi-idän turvallisuuskokous päättyi

Israelin ja palestiinalaisten turvallisuus- ja sotilasjohto on päättänyt kokouksensa. Kokous pidettiin salaisessa paikassa, lehdistön ulottumattomissa, palestiinalaisten pyynnöstä.

Israel-PLO

Israelin sotilasradion mukaan turvallisuuskokoukseen osallistui palestiinalaisten turvallisuuspalvelun johtoa sekä Israelin sisäisen turvallisuuspalvelun johtajia. Paikalla oli myös Yhdysvaltain edustaja. Osapuolet eivät ole kertoneet tapaamisen yksityiskohdista.

Tapaaminen liittyi syksyllä Egyptissä tehtyyn sopimukseen, jossa osapuolet sitoutuivat yhteisen turvallisuuden parantamiseen.

Kokouksen jälkeen ammuskelua

Gazan kaistaleella partioivat Israelin sotilaat avasivat tulen kohden autoa, joka kuljetti kahta kokouksesta palannutta palestiinalaista turvallisuusviranomaista. Kukaan ei kuitenkaan haavoittunut tulituksessa.

Palestiinalaisviranomaisten mukaan ampuminen oli harkittua, mutta Israel pitää välikohtausta erehdyksenä. Autossa ollut palestiinalaisten turvallisuuspäällikkö Abdel-Razek al-Majaydeh uskoo kuitenkin, ettei erehdyksen mahdollisuutta kertakaikkiaan voinut olla.
(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.