Mainos

Lähi-idän tulitaukoneuvottelut jatkuvat

Israelilaisten ja palestiinalaisten väliset turvallisuusneuvottelut jatkuivat iltapäivällä Yhdysvaltain erityislähettiläs Anthony Zinnin johdolla , kertoi Israelin puolustusministeriön edustaja.

Neuvotteluissa pyritään löytämään sopu tulitauon aloittamiseksi Lähi-idässä. Vain hetkeä ennen neuvottelujen aloittamista palestiinalainen itsemurhapommittaja räjäytti itsensä hengiltä Israelin armeijan tarkkailupisteessä Länsirannalla.

Israel peruutti neuvottelut eilen, kun kaksi israelilaista sai surmansa palestiinalaisen itsemurhapommi-iskussa Jerusalemissa.

Aiemmin tänään palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat ja Yhdysvaltain erityislähettiläs Anthony Zinni keskustelivat Ramallahissa tilanteesta.

Arafat tapaa Espanjan pääministerin

Palestiinalaisten presidentin Jasser Arafatin on määrä keskustella Espanjan pääministerin Jose Maria Aznarin kanssa ensi viikolla Lähi-idän tilanteesta ja Saudi-Arabian rauhansuunnitelmasta, espanjalainen diplomaatti kertoi.

Tarkkaa tapaamispaikkaa ja -aikaa ei ole lähteen mukaan lyöty lukkoon siitä syystä, että Arafatin matkustusjärjestelyt ovat ongelmallisia. Madridin asemesta kokous pidetään todennäköisesti pääkaupunkia syrjäisemmässä paikassa, mahdollisesti eteläisessä Andalusiassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.