Mainos

Lähi-idän rauhansuunnitelma kovilla - iskut jatkuivat

Toiveet kansainvälisen rauhansuunnitelman toteutumisesta kokivat tänään kolhuja Lähi-idässä, kun sekä Israelin armeija että palestiinalaiset ääriryhmät jatkoivat iskujaan ja yksi ääriryhmistä sanoutui irti vastikään solmitusta tulitauosta.

Israelin sotilaat ampuivat viime yönä palestiinalaistaistelijan ja sulkivat aamulla palestiinalaisliikenteen Gazan päätiellä. Liikenne avattiin uudelleen noin kuuden tunnin tauon jälkeen. Palestiinalaislähteiden mukaan sotilaiden ampuma Mohammed Shawa oli yksi Al Aksan marttyyrien prikaatien johtajista. Ryhmä on uhannut sanoutua irti tulitauosta välikohtauksen jälkeen.

5000 ihmistä kokoontui tänään Shawan hautajaisiin Qalqilyan kaupunkiin. Israelin armeijan mukaan tien sulkeminen oli vastaus välikohtaukseen, jossa kolme israelilaista loukkaantui, kun Kfar Daromin juutalaissiirtokuntaan ammuttiin ohjus. Israelin armeijan mukaan joukkojen asemia tulitettiin myös Egyptin rajan läheisyydessä, mutta iskussa ei haavoittunut kukaan.

Israel jätti tänään ensimmäisen virallisen vastalauseensa palestiinalaisten ääriryhmien sopiman tulitauon rikkomisesta.

-Israel ei ole vielä julistanut täydellistä aselepoa, jota tiekartta vaatii, palestiinalaispoliitikko Saeb Erekat sanoi viitaten kansainväliseen rauhansuunnitelmaan, joka tähtää itsenäisen palestiinalaisvaltion perustamiseen.

Erekat pyysi Yhdysvaltoja puuttumaan tilanteeseen, ennen kuin rauhansuunnitelma kaatuu kokonaan. Yhdysvaltain presidentti George W. Bush kiitteli aikaisemmin vuolaasti Israelin vetäytymistä Betlehemistä. Israel vetäytyi aiemmin tällä viikolla suurimmasta osasta Gazan kaistaletta ja palestiinalaiset ääriryhmät julistivat kolme kuukautta kestävän tulitauon.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.