Mainos

Lähi-idän rauhanneuvotteluissa ei edistystä

Yhdysvaltain erityislähettiläs Dennis Ross sanoi tänään saattaneensa israelilaiset ja palestiinalaiset askeleen lähemmäs turvallisuusyhteistyön jatkamista, mutta sekä israelilaiset että palestiinalaiset sanoivat, ettei neuvotteluissa ollut tapahtunut edistystä.

Palestiinalaisten vapautusjärjestön PLO:n edustajien mukaan osapuolet olivat vaihtaneet keskenään tietoja, mutta varsinaisia tuloksia ei ollut syntynyt. Israelin mukaan syy on se, ettei palestiinalaisten presidentti Jasser Arafat edelleenkään suostu tehostamaan terrorismin vastaisia toimia.

Islamilainen Hamas-järjestö varoitti tänään Arafatia suostumasta Israelin vaatimuksiin ryhtyä kovempiin toimiin järjestön toiminnan estämiseksi. Hamasin edustajien mukaan moiset toimet johtaisivat siihen, että palestiinalaiset kävisivät toisiaan vastaan.

Ross tapasi Arafatin ja Israelin pääministerin Benjamin Netanyahun erikseen kaksi kertaa eilen. Rauhanhankkeen pelastamiseen tähtääviä neuvotteluja oli määrä jatkaa myöhään tänään. Norjan ulkoministeri Björn Tore Godal on lähettänyt Arafatille ja Netanyahulle kirjeet, joissa myös hän vetoaa rauhanneuvottelun jatkamiseksi, ilmoitti Norjan ulkoministeriö tänään.

Länsirannalla ja Gazassa mielenosoituksia

Sadat palestiinalaiset ottivat yhteen Israelin joukkojen kanssa tänään Länsirannalla, kertoivat silminnäkijät. Israelin joukot ampuivat kumiluodeilla Länsirannan eristämistä vastaan mieltään osoittaneita palestiinalaisia. Israel eristi Länsirannan ja Gazan alueet sen jälkeen, kun jerusalemilaisella torilla tehtiin itsemurhaisku heinäkuun lopussa. Iskussa kuoli 14 israelilaista - heistä viimeisin tänään räjähdyksessä saamiinsa vammoihin.
(STT-Reuter-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.