Mainos

Lähi-idän rauhanneuvotteluilla kaksi viikkoa armonaikaa

Lähi-idän rauhanneuvottelut ovat alkaneet jälleen. Neuvotteluja käydään amerikkalaisten johdolla, ja Palestiinan ja Israelin neuvottelijat pitävät New Yorkissa parhaillaan niin sanottuja arvioneuvotteluita.

Ehud Barak ja Jasser Arafat

Israelin ulkoministerin Shlomo Ben-Amin mukaan neuvottelijoilla on noin kaksi viikkoa aikaa päästä sopuun Jerusalemin kohtalosta. Ben-Amin mukaan Yhdysvallat on antanut ymmärtää, että neuvotteluja käydään nyt viimeistä kertaa sen johdolla.

Yhdysvaltain ulkoministeri Madeleine Albright sekä amerikkalaisneuvottelijat tapaavat New Yorkissa kummankin osapuolen edustajia ja jopa yhteisneuvottelut ovat mahdollisia. Ulkoministeri Ben-Ami kertoi, että Israel oli harkinnut useita Yhdysvaltain ehdotuksia Camp Davidin huippukokouksen aikana. Hänen mukaansa Israel oli mm. miettinyt esitystä YK:n turvallisuusneuvoston hallitsemista Jerusalemin pyhistä paikoista. Palestiinalaiset olivat kuitenkin hylänneet esityksen. Ben-Amin mukaan Ruotsissa toukokuussa käydyissä salaisissa neuvotteluissa oli myös pohdittu kansainvälisen komitean perustamista. Komitea olisi seurannut palestiinalaispakolaisten tilannetta.

Israelin ulkoministeri on pitänyt neuvotteluja "uskomattoman vaikeina" ja hän epäilee, onko palestiinalaisjohtaja Jasser Arafat valmis rauhanteon vaatimiin rohkeisiin ratkaisuihin. Palestiinalaiset ovat puolestaan syyttäneet Israelia siitä, että maa ei neuvottele vakavissaan.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.