Mainos

Lähi-idän rauhankokous ehkä kesäkuussa

Israelin ja palestiinalaisten rauhankokous järjestettäneen todennäköisesti ensi kuun alussa Jordaniassa.

Israelin ulkoministeri Silvan Shalom sanoo, että Lähi-idän rauhankokous järjestetään todennäköisesti ensi viikon loppupuolella Jordaniassa. Jordanian ulkoministerin Marwan Moasherin mukaan asiaa ei ole kuitenkaan vielä lyöty lukkoon.

Tänään julkaistujen amerikkalaisten lehtitietojen mukaan Yhdysvaltain johdolla järjestettävä kokous saattaa toteutua Ranskassa 1.-3. kesäkuuta pidettävän G8-maiden huippukokouksen jälkeen. Israelin ja palestiinalaisten lisäksi presidentti George W. Bush suunnittelee tapaavansa Lähi-itä-kokouksen yhteydessä Egyptin, Jordanian ja Saudi-Arabian johtajat, kirjoittaa New York Times -lehti tänään.

Israelin hallituksen edustajan torjui aiemmin toisena kokouksen mahdollisena isäntämaana pidetyn Egyptin vedoten sen "vihamieliseen suhtautumiseen" Israelia kohtaan.

Israelin pääministeri Ariel Sharon ja palestiinalaisten pääministeri Mahmoud Abbas tapaavat tällä viikolla, mutta eivät vielä tänään, kuten aiemmin on kerrottu. Nimettömänä pysyneiden palestiinalaislähteiden mukaan Sharon ja Abbas keskustelevat tiekartaksi kutsutusta rauhansuunnitelmasta mahdollisesti huomenna. Israelilaisten lähteiden mukaan tapaaminen järjestyy vasta loppuviikosta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.